top of page
2f5242f8d634d5a536f686c7b26872255d20f2f0

ÚNIC CENTRE EXAMINADOR DE SABADELL de l'Associated Board of the Royal Schools of Music

Praeludium és l'única escola de música de Sabadell (registre num. 3040342) vinculada a aquesta entitat.

 

L'Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) fou creada al Regne Unit el 1889 per a centres d'estudis musicals privats i exportat a més de 90 països. Examina més de 650.000 candidats cada any arreu del món. Aquesta prestigiosa institució ofereix exàmens de música arreu del món i té un reconeixement oficial a la majoria de països.

A Praeludium oferim als nostres alumnes la possibilitat de realitzar els exàmens (sempre de manera opcional) a les pròpies instal·lacions, a les quals assisteixen els examinadors oficials de l'ABRSM semestralment.

 

"Fonamentalment, els objectius que hem aprovat per a la nostra causa no són tant la concessió de títols ben merescuts, sinó donar a la gent alguna cosa concreta pel que treballar, i oportunitats per familiaritzar-se amb els tipus més refinats de l'art musical i mantenir nivells d'interpretació i una actitud de cura en relació amb la música, obtenint el màxim profit."

                                                                                                                                                            Hubert PARRY (Compositor)

IMG-1227.JPG
Instrument

 

Aquests són, amb diferència, els exàmens més duts a terme. Disponible per a més de 35 instruments, i es basen en 4 parts:

 

  • Interpretació de tres peces: Triades per l'alumne per a ésser treballades durant tot el curs.
     

  • Escales i arpegis: Exercicis tècnics obligatoris per al correcte progrés de l'alumne amb l'instrument.
     

  • Lectura a primera vista: A l'estudiant se li presenta una peça no vista, té un màxim de 30 segons per preparar-se, i després ha de tocar-la al màxim de la seva capacitat.
     

  • Aural Test: Diversos exercicis són interpretats per l'examinador i l'estudiant ha de demostrar habilitats en l'escolta i l'anàlisi de la música (aplaudint el ritme o cantant la melodia, entre altres). En els graus més elevats, s'espera que els estudiants comentin les característiques d'una peça curta tocada per l'examinador, incloent-hi les dinàmiques, fraseigs, estil i període de la peça.

Harmonia (Teoria)

 

La Teoria de la Música s'examina a través d'exàmens escrits.

Duren entre una hora i mitja i tres hores depenent del curs. Els candidats han de passar el Grau 5 en una de les modalitats de teoria per tal de poder portar a terme els exàmens pràctics en els graus 6, 7 i 8

bottom of page